Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със спирачки...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със спирачки...

Здравейте колеги. Проблема е следния на 18-ти вечерта се прибирах към 00:30ч. Тъкмо беше понатрупало от Варненският сняг... и както знаете ГТВ-то не е от най-високите коли се наложи по път за вкъщи да мина през 3-4 по големи преспи... и малко опря отдолу. Спирам пред блока за да изместя другата кола и си скачам в ГТВ-то натискам спирачката твърда все едно си на изгасен двигател и си натискал 3-4 пъти и се чува едно леко фъсс.. фъс от педала. Мръднах напред-назад малко със спирачка ама нъцки... спирачки бегали ... след 2 дена изравям си колата от снега беше зарината почти до таван ... поработи си поне 30мин. размърдах из паркинга спирачките дойдоха дори АБС-а се включваше по леда всичко 6... Днес отново реших да излизам паля позагря си около 10мин. тръгвам и спирачки пак липсват педала твърд и тва е ... Съвети някакви и на някой дали му се е случвало.
    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Аз разбирам, че спирачките си ги имаш, просто педалът се втърдява, което води към спирачната помпа
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Хмм ... не ми се ще да е тя по-добре да е някое цилиндърче ... ,ама кофтито е, че не мога да я погледна в тоя сняг и студ... спирачната течност си е там МАКС е нивото в казанчето

Comment

То ако е помпа или цилиндърче педала трябва да потъва до долу а не да се втвърдява - според мен е от сервото
        sigpic
        GTV 2.0 V6 Turbo Facelift
        Lulin Group Ltd.

Comment

Споко като се позатопли сичко се оправи ! на мен пък на газта ми се втварди педала
          ALFA ROMEO GTV 2.0 TS / Punto GT3 8V / BMW 530D E60

Comment

Мойта пък на -10гр сутринта цялата се беше втвърдила

Comment

Много са ви зиморничави колите бре, моята днес на -15 си беше пушка!
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

От студа явно ти се е повтвърдило уплътнението на щуцера, който влиза в сервото и изпуска вакуума. Затова чуваш съскане и ти е твърд педала. Не е спирачна помпа. Или има някъде пробив в маркуча на сервото до колектора.

Лек и успешен ден

Comment

Благодаря за отговорите колеги Преди малко слизах да препаля колата и завъртях 1 кръгче.Има си спирачки и АБС-а даже се включва Явно се е оправила,но при първа възможност ще прегледам маркуча на сервото,че щом веднъж го е направила може отново да го прояви и шега не бива със спирачките.

Comment

Как е жоро оправи ли спирачката
                    поздрави..!!!?
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Колеги ,при всяко каране на колата (карам я веднъж на 6+ месеца) спирачките ми се струваха все по зле и по зле. Педала е доста твърд ,с малък ход и колата спира като влак ,АБС-а се включва с мнооооого натискане и то на по хлъзгави/прашасали пътища Отначало си мислех ,че просто толкова си може бабичката ,но наскоро си взех една 156-ца и разликата между двете е огромна!!! Най-вероятно сервото е заминало. Та въпроса е от каква кола да търся серво? На кои модели се монтира същото? Или някакъв ъпгрейд може би ??
                      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic
                      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                        Колеги ,при всяко каране на колата (карам я веднъж на 6+ месеца) спирачките ми се струваха все по зле и по зле. Педала е доста твърд ,с малък ход и колата спира като влак ,АБС-а се включва с мнооооого натискане и то на по хлъзгави/прашасали пътища Отначало си мислех ,че просто толкова си може бабичката ,но наскоро си взех една 156-ца и разликата между двете е огромна!!! Най-вероятно сервото е заминало. Та въпроса е от каква кола да търся серво? На кои модели се монтира същото? Или някакъв ъпгрейд може би ??
                        Никой ли няма идея?
                        Fiat Bravo II 1.4 90hp
                        sigpic

Comment

Смени за начало спирачната течност

Comment

последния път на ГТП какво показаха спирачките по колелета.
                            точка

Comment

Не погледнах данните от прегледа ,понеже минах по съкратената процедура... дори не съм сигурен дали е минала теста или направиха някаква шашма. За момента събирам информация какво серво да търся ако наистина има нужда от смяната му ,бях за кратко в България и нямах време да отида на майстор за обстоен преглед.
                              Fiat Bravo II 1.4 90hp
                              sigpic

Comment

Working...
                              X